прогресивна Stampings

прогресивна Stampings

 

Прогресивна печат  е  браварска  метод кој може да опфати  удирањесковалвиткање  и неколку други начини за прилагодување на  метални  суровини, во комбинација со автоматски систем за хранење.

Системот за хранење турка лента на метал (како што unrolls од калем) преку сите станици на прогресивен печат умре. Секоја станица извршува една или повеќе операции додека не се направи готовиот дел. Конечниот станица е операција на исклучување, која го дели на готовиот дел од трауматичните интернет. Сметководствената интернет, заедно со метал кој се удирани со тупаници далеку во претходните операции, се третира како  старо железо . И двете се во прекин, срушени (или надвор од умира), а потоа исфрлени од собата умре, а во масовно производство често се пренесуваат на старо отпадоци преку подземни отпадни материјали  подвижни ленти.

Прогресивни на  печат умре  се става во двоодни  печат прес . Како што на прес движи нагоре, на врвот се движи умре со него, што овозможува на материјалот да се хранат. Кога на прес движи надолу, умре затвора и врши работата печат. Со секој удар на медиумите, завршен дел е отстранета од умре.

Од дополнителна работа се прави во секоја "станица" од коцката, важно е дека на лента се напредни многу прецизно, така што тоа се подредува во рок од неколку илјадити делови од очигледна како што се движи од станица до станица. Bullet облик или конусна "пилоти" влезе претходно прободен круг дупки во Газа за да се обезбеди трасата од механизмот за вовлекување обично не може да обезбеди потребната прецизност во должина храна.

Прогресивна печат исто така, може да се произведува на преси за трансфер. Овие се притиска и трансфер на компонентите од една станица до следната со употреба на механички "прсти". За  масовно производство  на печат делови кои не бара комплицирани операции во-прес, секогаш е препорачливо да се користи прогресивна печатот. Една од предностите на овој вид на печатот е време на производствениот циклус. Во зависност од дел, продукции лесно може да работи повеќе од 800 делови / минута. Еден од недостатоците на овој вид на печат е дека тоа не е погодна за висока прецизност  длабоко цртеж  што е кога длабочината на печат надминува дијаметарот на дел. Кога е потребно, овој процес се врши по прес-трансфер, кој се кандидира на побавно брзина, и се потпираат на механички прсти да се одржи на компоненти во место во текот на целиот циклус формирање. Во случај на прогресивната печат, само дел од циклусот формирање можат да бидат водени од страна на пролет натоварено ракави или слично, што резултира во  концентричност  и  ovality  прашања и не униформа дебелина на материјалот. Други недостатоци на прогресивните притиска во однос на пренос на преси се: зголемување на  суровина  влез потребни за пренос делови, алатки се многу поскапи, бидејќи тие се направени во блокови со многу малку независна регулација на станица; неможноста да се изврши процеси во медиумите кои имаат потреба од дел напушти лента (на пример капки, нежности, прирабница виткање, на  конец тркалање , ротирачки печат и сл.)

На умира се најчесто направени од  јаглероден челик за алат  да го издржат оптоварување на високо шок вклучени, да го задржи потребната остар најсовремена, и се спротивстави на  абразивни  силите кои се вклучени.

Цената е утврдена од страна на бројот на функции, кои се утврди она што ќе треба да се користи за обработка. Се препорачува да се задржи карактеристиките едноставно како е можно да се задржи цената на алатките на минимум. Карактеристики кои се блиски заедно произведуваат проблем, бидејќи тоа не може да обезбеди доволно простор за удар, што може да резултира во друга станица. Исто така, може да биде проблематично да имаат тесни парчиња и изданија.

апликации

Одличен пример за производ на прогресивна умре е капак на  лименката на пијалакот . Јазичето за влечење е направена во еден прогресивен процес печат и капакот и собранието е направен во друга, јазичето повлече истовремено хранат под прав агол во процесот на капакот и собранието.

 

Испратете ја вашата порака:

Прашање Сега
  • * CAPTCHA: Ве молиме изберете дрво


Време на мислењето: Jul-10-2017
Прашање Сега
  • * CAPTCHA: Ве молиме изберете авион

WhatsApp Online Chat !