Што е пластика вбризгување Вајарство

Што е пластика вбризгување Вајарство?

 

Пластични шприц е техника се користи за обликување пластика во форма на објектот сте со цел да се произведуваат. Текот на процесот на шприц, термопластични полимери се вбризгува во калап празнина. Да го направите ова, пелети на материјалот се загрева, па тие може да се инјектира во празнина во течна состојба. Оваа жешка течност потоа се остава да се лади во калапот па дел може да се правилно поставени. Откако еден дел е исфрлен од мувла, уште еден циклус веднаш може да почне.

Иако шприц исто така, може да се користи за метали и стакло, тоа е особено популарна процесот на производство за производство на пластични делови.

Чекорите во циклусот инјекција калапи процес вклучуваат стегање, инјекција, ладење и исфрлање.

Во стегање, калап за вбризгување е подготвен за еден циклус од страна на цврсто стегање на две половини, кои го формираат на мувла празнина во место. Ова осигурува дека лиен дел ќе има мазна изглед и идеално обликувани дел треба да има речиси и да нема линијата каде што различни половини дојдоа заедно, бидејќи тоа покажува дека на мувла може да не биде доволно цврсто стегање.

Откако половини на мувла се поврзани заедно, на мувла е подготвена да формира дел. Пред полимер се вбризгува во калапот, на пелети се загреваат да се формира течност. потоа течен полимер се вбризгува во калапот преку прскалка. Ова е фаза на вбризгување на калапи процес, која е втора фаза во четири фаза циклус.

Следно, дел се остава да се излади во калап за однапред износот на време. Во фазата на ладење може да потрае од неколку секунди до неколку минути во зависност од полимер се користи за производство на дел. Додека некои полимери треба тешко било време да се излади на сите, другите може да потрае неколку минути. Сето тоа зависи од делот што се произведуваат.

Откако дел има ладење, мувла инекција се отвори и дел е исфрлен од мувла. Мувлата Стегач ќе биде и да се подготви за својот следен циклус.

Затоа што производителите се знае колку долго се на циклусот на нивните форми, тие можат точно да се предвиди износот на делови калап ќе произведува секој час. Ова им помага на производителите да знаат точно колку делови тие ќе бидат во можност да произведе секој ден, недела и месец, со целосно функционална мувла.

Испратете ја вашата порака:

Прашање Сега
  • * CAPTCHA: Ве молиме изберете куќа


Време на мислењето: Jul-10-2017
Прашање Сега
  • * CAPTCHA: Ве молиме изберете Куп

WhatsApp Online Chat !